Wat is Bambino Voetbal?

Bambino Voetbal is voetbaltraining voor de allerkleinste. Het plezier beleven aan sport staat hierbij centraal. Door middel van toegewijd spelen maakt de bewegingsontwikkeling een vliegende start. Bambino Voetbal is dan ook voor jongens en meisjes van 3 en 4 jaar.

 

"Het is vrijdagochtend, even voor half 10, de eerste bambinos staan al klaar. Ze kunnen niet wachten om te beginnen. Vandaag is de grote dag! Bart rent trots het veld op in zijn Barcelona shirt met de naam van zijn grote idool Messi. Trainer Michaël roept de bambinos bij zich en het warming up spel begint. Na de warming up proberen de bambinos een blokkentoren omver te schieten. Bij het dribbelcircuitje is Bart even afgeleid zodra hij een trein hoort langskomen. Als vervolgens de bal voorbij komt rollen gaat hij weer helemaal op in het spel. Na afloop vertellen de bambinos enthousiast aan hun ouders over de goals die zij hebben gemaakt. Ze hebben alweer zin in de volgende training!"

 

Ontwikkeling 

Door deelname aan Bambino Voetbal legt uw kind een goed FUNdament voor de verdere motorische ontwikkeling. Basale motorische vaardigheden zoals lopen, rennen en springen worden spelenderwijs ontwikkeld. Dit draagt indirect ook bij aan de ontwikkeling van andere bekwaamheden zoals: het evenwicht bewaren, ritme, wendbaarheid, snelheid en kracht.

 

Naast de motorische ontwikkeling maakt uw kind belangrijke stappen op sociaal-emotioneel gebied. Uw kind leert om te gaan met leeftijdsgenootjes en daarbij samen te werken. Op die manier worden sociale vaardigheden vroegtijdig ontwikkeld.

 

Voordelen van Bambino Voetbal

U biedt uw kind:

- de mogelijkheid om zichzelf op vroege leeftijd te ontwikkelen, zowel op motorisch- als sociaal gebied.

- aandacht/betrokkenheid in een nieuwe situatie die voor hem of haar grensverleggend is.

- een ouder-kindrelatie in een andere dimensie.

- een goede start van een gezonde levensstijl.

 

Praktische Informatie

Bij Bambino voetbal wordt onderscheid gemaakt op basis van leeftijd. De voetbaltraining wordt aangeboden aan twee leeftijdsgroepen:

- 3-jarige binnen een kalenderjaar

- 4-jarige binnen een kalenderjaar

Per groep minimaal 4 en maximaal 9 bambinos om persoonlijke aandacht te garanderen.

Per kind één ouder of verzorger aanwezig tijdens de trainingen.

Tijdens de trainingen wordt er gebruikt gemaakt van kindvriendelijk en veilig materiaal.

 

Aanmelden voor Bambino Voetbal

Sportkern start in samenwerking met V.V. Berghem Sport een pilot van zes weken. De eerste training vindt plaats op 12 februari 2016. Deze trainingen vinden gedurende minimaal 6 weken iedere vrijdagochtend plaats bij sportpark De Koppelsteeg aan de Osseweg 49 te Berghem. De trainingstijden zijn als volgt:

 

De 1e groep 3-jarige bambinos traint van: 09:30 - 10:15.

De 2e groep 3-jarige bambinos traint van: 10:30 - 11:15.

 

De kosten voor deze 6-weekse pilot bedragen: €30,-.

 

Meld je aan via info@sport-kern.nl onder vermelding van: naam deelnemer, leeftijd en naam ouder/verzorger.

Voor verdere vragen neem hier contact met ons op.